Film och scen

Innan jag började skriva böcker skrev jag manus för film, tv och teater. Jag har fortsatt med det och bland annat dramatiserat några av mina egna böcker. Andra dramatiker har också gjort bearbetningar för teater av ett par av mina böcker.

Film och tv i urval

Sanning eller konsekvens var från början ett filmmanus. Filmen regisserades av Christina Olofson och hade premiär 1997. Manuset belönades både med en Guldbagge för årets bästa filmmanus och med Nöjesguidens Stockholmspris i kategorin ”film”.

Läs mer

Kattbreven är en ungdomsbok av Elsie Johansson. Jag skrev manus till filmen med samma namn som också den regisserades av Christina Olofson med premiär 2001.

Läs mer

En ö i havet blev titeln på tv-serien som bygger på alla fyra böckerna om Steffi och Nelli. Jag skrev manus och Tobias Falk regisserade. Serien sändes i SVT för första gången våren 2003 och har gått i repris ett par gånger sedan dess. Den finns inte att köpa längre men kan lånas på många bibliotek. För skolor och institutioner: köp via Filmcentrum.

Dramatiseringar för radio och scenteater

En ö i havet (den första boken i serien) har också gått som lovteater i Sveriges Radio 2001, i dramatisering av Anders Nyman och regi av Anders Grönros. Tyvärr finns den inte tillgänglig på cd.

Nu, imorgon! dramatiserades av Therese Söderberg
för Unga Teater Västmanland och Maria Löfgren
regisserade förställningen på Västerås Teater 2009,
som spelades för årskurs 8 och 9 och gymnasiet.

Sanning eller konsekvens spelas just nu på turné av Teater Som Vi, en fri teatergrupp som själva gjort dramatiseringen.

Läs mer

Flickan från långt borta har dramatiserats av Emma Broström för Regionteatern Blekinge-Kronoberg. Spelas hösten 2015 på turné i södra Sverige.

Läs mer

Annonser